alle artikelen
EN NL

Wat u moet weten over de coronalening van PMV: deel III

Wat u moet weten over de coronalening van PMV: deel III

Wat na de aanvraag?

CFOrent hielp de afgelopen maanden verschillende start-ups en scale-ups bij de aanvraag van een coronalening bij investeringsmaatschappij PMV . Die lening is voor sommige bedrijven essentieel om te overleven. Daarom delen we in deze blogreeks graag waardevolle inzichten over PMV en de coronalening.

(Voor algemene informatie over de coronalening, bezoek de website van PMV.)

“Ga uit van een langere doorlooptijd dan 1 maand. Geduld kan een kredietaanvraag alleen ten goede komen” – Jan Van Assche – Partner CFOrent

 

Geduld loont

Na de eerste checks wordt het dossier toegewezen aan uw dossierbeheerder: een investeringsmanager. Omdat de coronalening zo populair is, wordt de beloofde doorlooptijd van 1 maand doorgaans niet gehaald. PMV beoordeelt uw aanvraag niet alleen op basis van cijfers, maar voert een grondig diepteonderzoek uit. Geen paniek als de aanvraag langer duurt dan verwacht. PMV is een grote organisatie. Als staatsfonds moet het ook strikte procedures volgen en via verschillende niveaus van investeringscomités passeren.

5 tips voor succes

  1. Zie de aanvraag niet als een wanhopige laatste poging om uw bedrijf te redden. Hou de toon en uw attitude positief. Benadruk opportuniteiten en uw bereidheid om bij te sturen wanneer nodig.
  2. Bouw een goede verstandhouding op met uw dossierbeheerder en help waar mogelijk. Hoe nauwkeuriger de aangeleverde informatie is, hoe groter de kans dat hij of zij uw dossier steunt en goedgekeurd krijgt.
  3. Kunnen uw bestaande aandeelhouders gewicht in de schaal leggen en de beslissing beïnvloeden? Misschien kunnen zij een letter of intent schrijven waarin ze verklaren dat ze bijpassen in de financieringsronde?
  4. Ook bestaande en toekomstige klanten kunnen een letter of intent bezorgen. Een getekend contract met een grote klant geeft een boost aan het vertrouwen van de investeringsmaatschappij.
  5. Externe adviseurs zoals CFOrent helpen u bij de opbouw van een stevig dossier en besparen u heel wat kostbare tijd. Toch is de eerste stap het management en de aandeelhouders meekrijgen in het verhaal. De dossierbeheerder controleert dat streng.

De aanvraag werd geweigerd. Wat nu?

Het gebeurt niet vaak, maar soms wordt het volledige aangevraagde bedrag geweigerd. Blijf rustig en luister naar de feedback van uw contactpersoon bij PMV. Is er sprake van een misverstand? Is er niet genoeg vertrouwen in uw product, de markt of het team? Als u erin slaagt om die fundamentele parameters goed te zetten, kunt u het dossier een tweede keer indienen en maakt u opnieuw een goede kans.

Europees Investeringsfonds staat borg

PMV en het Europese Investeringsfonds (EIF) tekenden op 30 november een overeenkomst waarbij EIF 195 miljoen euro aan waarborgen voorziet. Dat wil zeggen dat PMV tot 195 miljoen euro kan recupereren bij EIF voor achtergestelde leningen die niet terugbetaald worden. Ook voor de onderneming is dat goed nieuws: door de garanties van EIF kan PMV coronaleningen tot 150.000 euro aanbieden tegen een uitgestelde interestvoet van amper 3 procent.

Bron: Het Nieuwsblad

Contacteer CFOrent voor ondersteuning bij de coronalening.

Gerelateerde artikelen
Tax
October 4th 2021
Auteursrecht – Ook voor u fiscaal interessant?
U hebt er ongetwijfeld al van gehoord. Maar wat is auteursrecht nu precies? Wanneer maakt u er aanspraak op? En wat wint u daarbij? We…
Lees meer
Business Processes
October 26th 2020
The smart way forward with business intelligence
The data fairy tale Once upon a time, you heard about the incredible riches hidden in your data. Vital insights into your organisation. And your…
Lees meer
Fundraising
December 17th 2020
Wat u moet weten over de coronalening van PMV: deel III
Wat na de aanvraag? CFOrent hielp de afgelopen maanden verschillende start-ups en scale-ups bij de aanvraag van een coronalening bij investeringsmaatschappij PMV . Die lening…
Lees meer