alle artikelen
EN NL

Management reporting: neem slimmere beslissingen over uw bedrijf

Management reporting: neem slimmere beslissingen over uw bedrijf

Bedrijven vertrouwen alsmaar vaker op ‘management reporting’ om hun bedrijfswerking te verbeteren en hun concurrenten een stap voor te zijn. Wat is management reporting? En is het ook een must voor uw onderneming?

Wat is management reporting?

Managementrapportage is een vorm van business intelligence. De software verzamelt gegevens over verschillende bedrijfsaspecten en voegt ze samen in een duidelijk overzicht. Via dat overzicht krijgt u antwoord op vragen zoals:

  • Is het verstandig om meer medewerkers aan te nemen?
  • Welke klanten leveren de meeste winst op?
  • Moeten we onze marketinginspanningen vergroten?

Doordat de data eenvoudiger te interpreteren zijn, wordt het voor besluitvormers makkelijker om beslissingen met meer impact te nemen.

Zo werkt management reporting

Met managementrapportage verzamelt u gegevens over de verschillende afdelingen van uw bedrijf. De rapportage baseert zich op financiële en operationele data, die in een digitaal dashboard gegoten worden. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de gezondheid van uw bedrijf in een bepaalde periode.

Management reporting werkt met KPI’s (key performance indicators). Worden die niet behaald? Dan weet u meteen waar u moet bijsturen.

Het nut van management reporting

Dankzij professionele managementrapportagesoftware weet u van naaldje tot draadje hoe uw bedrijf presteert. Dat zorgt ervoor dat u de juiste beslissingen neemt en u niet achter de feiten hoeft aan te hollen. Daardoor:

  • Verlopen de werkingsprocessen in uw bedrijf efficiënter
  • Monitort u vooruitgang nauwkeurig
  • Blijft uw bedrijf een geduchte concurrent
  • Verloopt de bedrijfsvoering vlotter
  • Sleutelt u gestaag aan de verbetering van uw bedrijf

Het verschil tussen een financieel en een managementrapport

Managementrapporten en financiële rapporten worden weleens door elkaar gehaald. Toch is er een groot verschil:

  • Uw bedrijf houdt financiële rapporten bij voor boekhouddoeleinden. Ze geven een overzicht van de prestaties van uw onderneming, maar zijn niet gedetailleerd genoeg om efficiënt bij te sturen.
  • Managementrapportage is actueel en combineert niet alleen financiële, maar ook operationele data. Daardoor is het gemakkelijker om op tijd aanpassingen door te voeren en de vooruitgang in uw bedrijf te monitoren.

Hoe begin ik met managementrapportering?

Een managementrapport   heeft dikwijls wat voeten in de aarde. Dat is ook nodig als u met de software alle besluitvormers in uw bedrijf op een snelle en heldere manier wilt informeren.

De keuze van de KPI’s is bijvoorbeeld een doordenker: te veel doelen zorgen voor verwarring, en verhinderen een snel overzicht.

Een ander aandachtspunt is de opbouw van de data: raakt die kant noch wal, dan zult u nooit het maximum uit uw rapporten halen.

Hulp nodig bij uw managementrapportage?

Management reporting bezorgt u een snelle, diepgaande gezondheidscheck van uw bedrijf en helpt u om aan efficiëntie te winnen. Hebt u een expert nodig die uw managementrapport naadloos op uw bedrijf en alle gebruikers afstemt? Neem contact op met ons: we helpen u graag op weg.

 

Is instellen hier beter? Omdat je bepaalde parameters ingeeft in de software?

Gerelateerde artikelen
Tax
October 4th 2021
Auteursrecht – Ook voor u fiscaal interessant?
U hebt er ongetwijfeld al van gehoord. Maar wat is auteursrecht nu precies? Wanneer maakt u er aanspraak op? En wat wint u daarbij? We…
Lees meer
Fundraising
December 17th 2020
Wat u moet weten over de coronalening van PMV: deel III
Wat na de aanvraag? CFOrent hielp de afgelopen maanden verschillende start-ups en scale-ups bij de aanvraag van een coronalening bij investeringsmaatschappij PMV . Die lening…
Lees meer
Business Processes
October 16th 2021
Zo ziet een goed kredietbeleid eruit
Met een goed kredietbeleid maakt u uw producten of diensten aantrekkelijker voor potentiële klanten. Toch houdt krediet verstrekken altijd risico’s in. Hoe werkt u een…
Lees meer
Fundraising
December 17th 2020
Wat u moet weten over de coronalening van PMV: deel II
Hoe bereidt u een dossier voor met grote kans op succes? CFOrent hielp de afgelopen maanden verschillende start-ups en scale-ups bij de aanvraag van een…
Lees meer